Bram, Paz en Emily - Reisverslag uit Pichilemu, Chili van Mieke sprenkelder - WaarBenJij.nu Bram, Paz en Emily - Reisverslag uit Pichilemu, Chili van Mieke sprenkelder - WaarBenJij.nu

Bram, Paz en Emily

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

21 Juli 2018 | Chili, Pichilemu

Soms heb je gewoon even een Bram, Paz en Emily nodig.

Bram (rots in de branding, enthousiasteling in, ik gok, alles wat hij doet, leren kennen via de facebookgroep, 2 jaar aan t rondreizen met zijn vriendin, ontmoet in Mexico, toen ik in ushuaia zat, waren zij in fairbanks, waar t voor mij allemaal startte, weet alle ins en outs over reizen over land, dus een echte overlander en niet geheel onbelangrijk: roots in de achterhoek!)

“Miek, je bent al zover gekomen. Je hebt het helemaal geflickt dus gooi gewoon die advertentie nog een keer op de site voor 500 dollar en ik weet zeker dat hij zo is verkocht. “
Ik zit aan de telefoon met Bram op maandagavond. Koper bleek toch niet zo’n goede koper te zijn. Chilians kunnen NL helemaal geen buitenlandse Auto kopen. Dus moet ik in 4 dagen nog een koper zoeken en verkopen met alle papieren rompslomp vandien. Bumper!

Paz (chilian, ontmoet in Puerto vadas in het hostel, positief, goede vibe)

“Geen goed nieuws, het enige was je met je auto kan doen is achterlaten bij aduana’s voor niks. “ We zitten in een koffie tent nadat we bij aduana’s in Puerto vadas waren geweest, maar die wisten niet wat ik met de auto kon doen. Ik krijg op mijn advertentie wel meer dan 20 reacties. Maar allemaal van chilenen. Ook 1 argentijn of ik de auto niet in mendoza(Argentinië) kon achterlaten en dan zou hij t geld wel over maken….yeah right! Dus Paz belde naar aduana’s in Puerto Mont en Valparaiso. Beide gaven aan dat ik de auto bij aduana’s kan achterlaten. Dus heb in iig een andere optie. Nu snel naar Santiago!

Emily(Frans meisje uit het hostel, start net met haar work en travels visa en wil een jaar in chili en Argentinië vertoeven)

Ik plof neer op de bank. 2 dagen rijden naar Santiago en nog steeds geen andere koper. 1 Amerikaan maar die weet t niet zeker wat betreft t papier werk. Ik raak aan d praat met t meisje naast me op d bank. Dus vertel wat ik kom doen en zeg voor de grap:”dus als jij nou even mijn auto koopt!” Eerst wil ze alleen de tent maar die hoort bij de auto dus als ik Maandag mijn auto inleveren bij aduana mag j de tent hebben. Ik vertel dat de auto 500 dollar is. Zie ik haar ogen opensperren. “ Dat is super goedkoop, ik denk dat ik je auto ga kopen!”.

Dank je wel Bram,Paz en Emily!

Ondertussen zit ik alweer in een plaatsje aan de kust van chili. Santiago is op zich niet the place to be. Maar op papier zaken te regelen is t d beste plek. Ik heb mijn auto niet verkocht maar weggegeven aan mijn vriendin Emily die de auto weer naar Canada gaat rijden. Dit moet je vast leggen bij de notaris en dat heet dan een powder.
Lang verhaal maar uiteindelijk hebben we juiste papieren, apostel en stempels geregeld. Daarna een super mooie laatste rit gereden naar pichilemu. Traantje gelaten natuurlijk.
Morgen ga ik weer met de bus naar Santiago. Nog even meeten met Andrea ( cartegena) en Pazz(you know) en dan stap ik dinsdag dan echt op t vliegveld. Men, wat gaat het snel nu. Mensen vragen steeds of ik zin heb om naar huis te komen. Ik weet het niet. Het wisselt een beetje. Eerst had ik helemaal geen zin, vond ik het echt super stom dat mensen daar al over begonnen terwijl ik nog 2 maand te gaan had. Na een tijdje veranderde dat en had ik ook gewoon zin om iedereen weer te zien( daar kijk ik echt naar uit!) Maar het grootste gedeelte van de tijd vind ik vooral toch heeeeeel erg jammer dat t voorbij is. Daar krijg ik toch steeds wel tranen van in mij ogen. Ondanks dat het soms ploeteren was, was het vooral heel mooi en voelde ik me heel gelukkig. Ik hou van avontuur en dat je dus nog niet weet wat er elke dag gaat gebeuren. …. Ja ik weet, dat gaat in Nederland erg lastig worden :)

Op zich ga ik wel de invalpoule weer in…. ;)

• 22 Juli 2018 - 10:12

Gemma:

Mieke fijn dat het een waardevolle reis was en......je kunt altijd weer een andere reis maken.

• 22 Juli 2018 - 10:14

Gemma:

Prachtige verhalen . Mooi om met ons te delen.

• 22 Juli 2018 - 11:37

Bernadet:

Tja Mieke nu is je avontuur echt afgelopen. We hebben het je van harte gegund! We hebben steeds meegenoten, meegeleefd en meebeleefd. Onvoorstelbaar dat een jaar zo snel voorbij gaat. Toen je wegging zeiden een heeeeeel jaar dat is lang! Gelukkig hebben we een stukje van je reis mee mogen genieten en gezien hoe jij je daar fantastisch redde. Voor ons een heel waardevolle en mooie ervaring om dat mee te maken. Maar Miek we zijn superblij dat we je woensdag weer op kunnen halen! Dit jaar geeft je hele leven een extra glans. Niemand pakt je deze geweldige ervaring af. Miek tot woensdag op Schiphol! Liefs pap&mam

• 22 Juli 2018 - 15:46

José:

Jee Miek, is er al een jaar voorbij, wat is dat snel gegaan. Ik heb super genoten van je reisverhalen, heel erg leuk om een stukje mee te beleven. Ik ga het ook echt missen.
    Snap ook heel goed je dubbele gevoel over het naar huis gaan, maar weet je je kan weer op reis gaan he. Het past echt bij je en je hebt laten zien dat je je prima kunt redden, meer dan dat zelfs. Ik heb enorm veel bewondering voor je lef en je zucht naar avontuur.
    Het zal wel heel erg wennen worden terug in het gewone leventje, maar dat is even niet anders. We komen elkaar vast snel tegen, een hele goeie reis terug!

• 23 Juli 2018 - 07:20

Mirthe:

Hele goede reis gewenst!!!

• 23 Juli 2018 - 10:07

Tamara:

Heyyy Mieke
    Wat een reis, wat een ervaring. Neemt niemand je ooit meer af. Succes met de terugreis en je (kleine) uitdagingen hier. We gaan elkaar snel zien en bijkletsen!!!!!

• 25 Juli 2018 - 16:57

Annet:

Welkom terug op de Nederlandse bodem. Het grote nagenieten gaat beginnen. Onvergetelijke ervaringen, belevenissen en herinneringen zullen nog jaren boven komen drijven. Ik heb genoten van jouw verhalen en hoop dat je het leven in Nederland weer goed op de rails krijgt. Veel succes.